Al meu adorabil:

duminică, 31 octombrie 2010

Ac de cojoc

Când ai de-a face cu o Mare Putere, ce poţi face? Să te aliezi cu ea ca să-ţi fie călduţ, sau să te împotriveşti, să te aliezi cu o altă Mare Putere, ca să poţi să i te opui nu de unul singur, ci cu ceva spate asigurat.
Când ai de-a face cu Cea Mai Mare Putere, ce poţi face? Să te aliezi cu ea.. ar fi un lucru înţelept. Dar daca totuşi simţi că vrei să te răzvrăteşti? În cazul ăsta nu prea mai ai cu cine să te aliezi, că nu-i nicio altă Putere Mai Mare ca să zici că-ţi acoperă spatele. Să te împotriveşti pur şi simplu? Oricât ţi-ai asuma toate consecinţele şi suferinţele determinate de această împotrivire, oricât ai fi pregătit să le înduri, nu le poţi îndura la nesfârşit. După un timp, după o viaţă, după mai multe vieţi, sau poate chiar după o eternitate, Puterea asta Cea Mai Mare îţi va veni de hac. Că doar fiind Cea Mai Mare Putere are acul potrivit pentru cojocul tău. Chiar de zici cu disperare 'Nu şi nu'. Puterea Cea Mai Mare are ac de cojocul tău.
Aşa că ar fi inteligent, ştiind că tot acolo ajungi, dar după mai multe suferinţe, să te aliezi cât mai rapid cu Puterea Cea Mai Mare şi să încetezi să i te mai împotriveşti.

Niciun comentariu: